FOTO1MIG
fonslletres2
fons-blaulletres-blanques

Programa Social

L’organització habilita un servei de trànsfer entre els hotels llistats i els restaurants del programa social.

Dijous 4 de Maig

SOPAR AL VERMUT ROFES

Situat al cor de Reus, el Vermut Rofes, amb més de 100 anys d’història és un restaurant-vermut amb cuina mediterrània i productes típics del Baix Camp.

Aquest espai, pioner en l’elaboració del vermut és un punt de referència a la zona i lloc on popular per fer el primer dels actes socials del congrés.

Amb l’actuació de Swing Airlines

Restaurant Vermuts Rofes
C/ San Vicenç 21-23
43201 Reus
(Tarragona)

Divendres 5 de Maig

SOPAR I BALL DE CLOENDA A MAS PASSAMANER

El Mas Passamaner és una torre modernista de Lluís Domènech i Montaner que es troba al municipi de La Selva del Camp. La casa, amb un ampli jardí d’arbres centenaris, planes amb vistes a tota la costa de Tarragona, Cambrils i Salou i al peu de les muntanyes de la Mussara, Albiol i Prades

Aquest hotel monument representa tot un estil de vida. La forma de vida d’una època inèdita, romàntica, plena de misteris, amants, riqueses, orgulls, passions. En definitiva, una vida plena de vida. La Casa és testimoni d’innombrables anècdotes que traspassen el llindar de la història per convertir-se en llegenda i aquest aire, aquest “ànima” perdura i se sent amb només traspassar l’entrada de la Casa.

En aquest punt tindrà lloc el sopar del congrés. Un lloc espectacular per a poder clausurar el programa social.

Hotel Monument Mas Passamaner
Carretera de La Selva del Camp a Constantí (C-422)
A 2,5 km del paso elevado de la C-14
La Selva del Camp (Tarragona)

HORARIS DE VISITA ALS ESPAIS VINCULATS AL MODERNISME DE REUS
(4, 5, 6 i 7 DE MAIG)

L’entrada a aquests dos espais serà gratuïta per als participants del Congrés d’Arxivística, ensenyant l’acreditació a l’entrada

Gaudí Centre Reus

img

Centre d’interpretació dedicat a la vida i obra del arquitecte Gaudí i al patrimoni modernista de Reus

Dijous i divendres de 10 a 14 h i de 16 a 20 h (1 hora més tard amb motiu del congrés d’arxivística)
Dissabte de 10 a 14 h i de 16 a 19 h i Diumenge de 10 a 14 h

Visita amb audioguies disponibles en català, castellà, francè, anglès, alemany i rus.
Durada aproximada de la visita 1 hora i 15 minuts

www.gaudicentre.cat

“Pavelló dels distingits” de l’Institut Pere Mata (1906)

carousel-02

Obra de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, aquest pavelló és per la seva riquesa ornamental, el de més valor artístic de tot el conjunt hospitalari, ja que conserva l’espectacular repertori decoratiu del Modernisme.

Dissabte de 12 a 14 h i de 16 h a 18 h

Visita amb audioguies disponibles en català, castellà, francès i anglès.
Durada aproximada de la visita: 45 minuts

www.reuspromocio.cat/gaudeix-de-linstitut-pere-mata

MUSEUS DE REUS, us ofereix entrades gratuïtes per a les seves visitar les seves exposicions:

El Museu de Reus és una institució que d’ençà la seva creació l’any 1934, treballa per la conservació del patrimoni material, el coneixement i la difusió de la història de la ciutat de Reus i el seu entorn comarcal. És un museu de territori que, a partir de la interpretació del llegat del passat, vol ser un referent d’identitat per a la ciutadania, mostrar la trajectòria i la evolució de la societat reusenca, els seus personatges més representatius, les creacions artístiques i les fites més significatives que han forjat la personalitat de la ciutat.

‘UN SEGLE I MIG DE CULTURA A REUS I CATALUNYA. LA CULTURA QUE HA GENERAT EL CENTRE DE LECTURA’

museo_reus

L’exposició s’obre al públic el dijous, 27 d’abril, i es podrà visitar fins al 20 de juny simultàniament al Museu d’Arqueologia Salvador de Vilaseca i a diferents espais del Centre de Lectura.

Aquesta exposició didàctica resumeix el segle i mig de cultura que ha generat el Centre de Lectura d’ençà de la seva fundació l’any 1859.

museudereus.cat

VISITA GUIADA AL REFUGI ANTIAÈRI DE LA PATACADA

Divendres dia 5 a les 18.30 h

Aquest refugi fou bastit durant la Guerra Civil per a protegir la població de la zona dels atacs de l’aviació franquista. El projecte inicial consistia en quatre llargues galeries que feien cap a una sèrie de galeries interiors, disposades transversalment. Es preveia amb una capacitat per a 2.700 persones.

refugi_reusLes obres s’iniciaren el 30 d’octubre de 1937 i s’allargaren, almenys, fins al 20 d’agost de 1938, però, tal com succeí arreu, no es pogueren acabar segons el projecte: no s’arribaren a fer les galeries transversals ni tampoc les sales destinades a infermeria i a serveis. Això féu que la capacitat final fos només de 1.218 persones. Amb tot, era el tercer de la ciutat en capacitat.

El refugi tingué cinc entrades públiques, a les quals se sumaren quatre entrades particulars amb les seves corresponents galeries d’accés: dues empreses del carrer de Sant Llorenç (Plana i Miró), una altra al Vapor Nou (l’actual Facultat de Medicina) i una darrera al carrer del Sol.

És l’únic refugi públic del nucli urbà que es pot visitar en l’actualitat, gràcies a un nou accés obert en el moment la construcció del Centre Cívic del barri del Carme. Una de les entrades originals, al carrer de Pere Òdena, ha estat habilitada com a sortida d’emergència.

INSCRIPCIONS AL MOSTRADOR DE L’AJUNTAMENT DE REUS – REUS CAPITAL CULTURAL. PLACES LIMITADES

 
http://www.reus.cat/ares/visita-al-refugi-de-la-patacada

CENTRE DE LA IMATGE MAS IGLÉSIAS DE REUS (CIMIR)

Visita guiada a les instal·lacions del Centre de la Imatge de Reus

Dijous dia 4 de maig a les 18.30 h

El Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR) és un equipament dedicat a la preservació, l’estudi i la difusió del patrimoni visual, tant documental com artístic. El CIMIR és una conseqüència de la trajectòria dels darrers 30 anys de l’Ajuntament de Reus dedicats a la protecció, recerca i difusió del patrimoni fotogràfic de la ciutat, vehiculat a través de la Fototeca Municipal de Reus.

centre_imatge

La Fototeca Municipal no més s’entén com a fruit de l’impuls conjunt de l’Ajuntament i de l’Agrupació Fotogràfica de Reus, que en els darrers anys ha recollit més de 45.000 imatges, amb la col·laboració indispensable de les famílies, propietaris i col·leccionistes que han fet donació o cessió dels seus fons, així com dels fons aplegats a través de convocatòries com els Premis Reus.

http://cimir.reus.cat/

INSCRIPCIONS AL MOSTRADOR DE L’AJUNTAMENT DE REUS – REUS CAPITAL CULTURAL. PLACES LIMITADES

CENTRE DE LECTURA DE REUS, ofereix:
VISITA GUIADA AL CENTRE DE LECTURA DE REUS
Divendres 5 de maig a les 18.30 h

El Centre de Lectura és una institució cultural de referència del país. De fet es tracta d’uns dels primers ateneus de Catalunya, fundat l’any 1859 amb la voluntat d’alfabetitzar i ensenyar a llegir a la població obrera i a les capes més desfavorides de la societat.

En el decurs dels 154 anys d’història el Centre ha anat conformant un projecte molt ample: disposant d’una de les principals biblioteques patrimonials de Catalunya (conjuntament amb la Biblioteca de Catalunya, la Biblioteca Arús, la Biblioteca del Centre Excursionista de Catalunya, la Biblioteca Museu Victor Balaguer de Vilanova i la Biblioteca de l’Ateneu Barcelonès); d’un fons d’art de primer ordre amb obres destacades del segle XIX i del XX; d’una important oferta docent amb escoles de dansa, teatre, lletres, música, música moderna, idiomes i art que apleguen cada curs entre 700 i 800 alumnes inscrits; d’una programació d’activitats culturals, molt intensa i continuada amb més de cent propostes trimestrals; d’una col•lecció editorial d’assaig i recerca: “Edicions del Centre” amb 125 volums publicats; i d’un Balanç Social que contempla l’accés al Centre de Lectura durant el curs acadèmic d’un promig de 1.300 persones diàries.

El Centre de Lectura de Reus és una entitat destacada en el panorama cultural del país a la qual els millors intel•lectuals hi han donat suport, declarada d’utilitat pública treballa en la promoció i difusió de la cultura en totes les seves manifestacions. Premi d’Honor Lluís Carulla (1982) i Creu de Sant Jordi (1983).

INSCRIPCIONS AL MOSTRADOR DE L’AJUNTAMENT DE REUS – REUS CAPITAL CULTURAL. PLACES LIMITADES

EXPOSICIÓ NACIONAL DE ROSES, ENTRADES GRATUÏTES PER ALS INSCRITS AL CONGRÉS I ACOMPANYANTS
Del 6 al 8 de maig
Roses i teatre

Quan arriba el mes de maig a Reus, torna el Concurs Exposició Nacional de Roses, el certamen degà al país –enguany arribem a la 70a edició–, un dels esdeveniments importants de la ciutat amb una trajectòria més llarga. A Reus estem acostumats a anar a teatre però és excepcional poder anar al Teatre Bartrina i veure la seva platea transformada en un magnífic roserar. El contrast entre la llum pròpia del teatre i els colors i la fragància que irradien l’estol de roses sorprèn a qui no ho ha vist mai

centrelectura.cat

INSCRIPCIONS AL MOSTRADOR DE L’AJUNTAMENT DE REUS – REUS CAPITAL CULTURAL. PLACES LIMITADES

CARRUTXA, US OFEREIX LA POSSIBILITAT DE VISITAR L’EXPOSICIÓ “REUS SOTA LES BOMBES”, ABRIL DEL 1937 – GENER DE 1939

Carrutxa és una associació cultural dedicada a la recerca i la difusió del patrimoni etnològic i de les manifestacions de la cultura popular.
Fou creada el juny de 1980 a Reus, i el seu àmbit d’actuació són les comarques de la Catalunya Nova i principalment, el Baix Camp i el Priorat. Els camps principals en què desenvolupa la seva activitat són l’antropologia, la història, la filologia, l’arqueologia i l’etnomusicologia

reus_sota_les_bombes

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS
Tel. 977 340 928 | correu@carrutxa.cat
carrutxa.cat

Patrocinadors

IECISA-OPENTEXT

Divulgadors

ABSIS-WK
AUDIFILM
GESTIONA
RICOH

Expositors

4TIC
BERGER-L-AYTOS-Q
MAQUIMPRES-FOTOWARE
PIQL1

Col·laboradors

AGTIC
ARTYPLAN
BEEP
DATALINK
DOCtoDATA
EYPAR
NUBILUM
peakway
VIDSIGNER

Amb el suport de

AVELLANADEREUS
CONSELLBAIXCAMP

Patrocinadors

IECISA-OPENTEXT

Divulgadors

ABSIS-WK
AUDIFILM
GESTIONA
RICOH

Expositors

4TIC
BERGER-L-AYTOS-Q
MAQUIMPRES-FOTOWARE
PIQL1

Col·laboradors

AGTIC
ARTYPLAN
BEEP
DATALINK
DOCtoDATA
EYPAR
NUBILUM
peakway
VIDSIGNER

Amb el suport de

AVELLANADEREUS
CONSELLBAIXCAMP
© XVII Congrés d'Arxivística de Catalunya | 9, 10, 11 i 12 de maig de 2019 | Sant Feliu de Guíxols