FOTO1MIG
fonslletres2
fons-blaulletres-blanques

Salutació de l’alcalde de Reus

Benvinguts a Reus

Reus ha estat i és una ciutat d’emprenedors, de comerç de qualitat, de visionaris i artistes, com el genial Antoni Gaudí. La famosa frase “Reus, París i Londres”, nascuda al segle XVIII, quan Reus era una de les ciutats europees on es fixava la cotització internacional de l’aiguardent, ho expressa d’una manera simbòlica. Avui Reus continua escrivint la seva història com una ciutat que ha fet de les entitats i associacions —esportives, veïnals, culturals, etc.— espais de convivència i de participació privilegiats.

El prestigi de festivals com el Trapezi, dedicat al circ, o el Memorimage, centrat en el cinema, la Festa Major, la programació teatral o el patrimoni arquitectònic modernista fan de Reus una ciutat culturalment activa i atractiva. Justament enguany vivim l’experiència de ser Capital de la Cultura Catalana, i amb aquest motiu hem preparat una programació especial d’activitats que s’estendrà fins al desembre.

En aquest context, és un goig acollir el XVI Congrés d’Arxivística de Catalunya, un congrés que per primera vegada incorpora al nom el concepte de Gestió Documental i que, com sempre, vol ser un espai de trobada, de relació i de treball entre els diferents professionals que avui treballen en un àmbit cridar a tenir una gran projecció en el futur. Els requeriments de l’aplicació de la Llei de Transparència, amb els reptes que planteja a l’Administració, i, més enllà, el desplegament de la Societat Digital, defineixen un nou marc de gestió per als arxius públics i privats. En aquest context, iniciatives com la celebració del Congrés permeten plantejar camins de futur i, sobretot, consolidar els fonaments d’una tasca necessària que amb el suport de la tecnologia ha de contribuir a fer de la nostra una societat més oberta, més informada i més participativa.

Amb aquest desig, sigueu benvinguts i benvingudes a Reus.

Carles Pellicer Punyed

Alcalde de Reus

Patrocinadors

IECISA-OPENTEXT

Divulgadors

ABSIS-WK
AUDIFILM
GESTIONA
RICOH

Expositors

4TIC
BERGER-L-AYTOS-Q
MAQUIMPRES-FOTOWARE
PIQL1

Col·laboradors

AGTIC
ARTYPLAN
BEEP
DATALINK
DOCtoDATA
EYPAR
NUBILUM
peakway
VIDSIGNER

Amb el suport de

AVELLANADEREUS
CONSELLBAIXCAMP